Címlap Webáruház

OSB 3 2500x1250x 8 AKCIÓ!!! - OSB 8

  • Csak személyes átvétel: -
  • Készleten.
Figyelem! Az aktuális árak a kiszállítás díját nem tartalmazzák! Minimális szállítási költség bruttó 1500Ft! Bővebb tájékoztatásért kattintson ide. Az áruházban szereplő képek tájékoztató jellegűek!. Webáruház Ügyfélszolgálat: 06-70-421-8296 - 8:00 és 17:00 óra között
Nettó: 2 531 Ft/db.
Bruttó: 3 215 Ft/db.

db. terméket
Csoport: Laplemez-Bútorlapok / OSB lapok

Részletes információ:

Táblasúly: 17 kg
Mi az OSB?
OSB (Oriented Strand Board) nyersfordításban Irányított Szálelrendezésű Lapot jelent, mely elnevezés a termék szilárdságát biztosító különleges anyagszerkezetre utal.

Az OSB faforgácsokból ragasztással egyesített, háromrétegű erdei fenyő alapanyagú agglomerált lap. A ragasztás folyékony MUPF (modifikált karbamid-fenol-formaldehid) műgyantával történik, ami vízálló lapot eredményez. A lapokat a legkorszerűbb módszerrel, folyamatos gyártósoron állítják elő. A folyamatirányítás lehetővé teszi a gyártás lehető legpontosabb ellenőrzését, melynek során az OSB lapok minden paraméterét folyamatosan optimalizálják.

Egy természetes megoldás, hisz fenyőfából készül olyan eljárással, mely a lehető leggazdaságosabban használja fel a fát, így védi környezetünket, erdőinket a pazarló fakitermeléstől. Körülbelül 25 éve indult hódító útjára Észak-Amerikából, ahol mára már elterjedt építőanyag. Az USA, Kanada államaiban szinte kizárólag OSB lapokat használnak a fa, vagy fém könnyűszerkezettel épülő házak építéséhez. Az ott található házaknak ez a "téglája". Olcsóbban előállítható és könnyebb, mint a -helyette korábban használt- rétegelt lemez, de hasonlóan szilárd, terhelhető és vízálló.

Európában is egyre nagyobb az igény az OSB lap iránt. A kereslet nagy mértékben, évente kb. 30%-kal növekszik. Mára már tíz európai gyár állít elő OSB-t az egyre növekvő kereslet kiszolgálására.
Magyarországon is mind többen választják élettérül az olcsóbb, gyorsabban elkészülő és komfortosabb könnyűszerkezetes építésű családi otthont. Divatos megoldás a bitumenes tetőzsindelyfedés, melynek hordozójaként is OSB lapot használnak fel, a korábban szokásos deszka helyett. Egyre többen ismerik meg az OSB számtalan felhasználási lehetőségeit.
Az OSB-t ma Európában több helyen, több minőségben gyártják.. Az OSB építési célra gyártott típusa "OSB-3". Ennek paramétereit az EN-300-OSB szabvány írja elő. Azonban sok OSB, főleg a keleti régiókban gyártottak, nem felelnek meg az európai szabványnak, és amik megfelelnek, azok közt is jelentős minőségkülönbségek vannak. A minőségbeli eltérések részben szemmel láthatóak (felületminőség, lapegyenesség, szín), de gyakran avatatlan szem előtt elzárva maradnak (prés erő hiánya, ragasztó nem megfelelő minősége, stb.).
Kosár
 ensocartAz Ön kosara jelenleg üres!
Termékeink


Regisztráció
BelépésMa 2018. április 24., kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.
Google+
Facebook
Partnereink
Falco Zrt.
http://www.falco-woodindustry.com
Forest Hungary Kft.
http://www.foresteu.com
Lechner Hungary Kft.
http://www.lechner.hu
Nett Front Kft.
http://www.nettfront.hu
Csercsics Faipari Kft.
http://www.csercsics.hu
Rehau Kft.
http://www.rehau.hu
Blum Hungária Kft.
http://www.blum.com
Ecorgan Kft.
http://ecorgan.hu
Henkel Magyarország Kft.
http://www.henkel.hu

ENSO ügyviteli rendszer és Webáruház modul
Enterprise Solutions Kft. http://www.enso.hu

civiskartya
Lámpa & Design Webáruház

Lámpa & Design Webáruház

Bútorszerelvény Webáruház
Bútorszerelvény Webáruházunk
3D Tervezés Online

varia3d